Antxoak tipulin eta baratxuri freskoekin

Iker Markinez / 2014-03-29 / hitz

OSAGAIAK
4 pertsonarentzako osagaiak:

Kilo bat antxoa.
Hiru tipulin.
Baratxuri fresko sorta bat.
Oliba olio birjina.
Gatza.
Perrexila.

• Lehenik, tipulinak garbitu, eta juliana moduan fin-fin moztu.

• Zartagin bat ipini sutan, eta oliba olio zorrotada bat bota. Su ertainean, tipulina erregosten eduki gatz pitin batekin, hamar bat minutuz.

• Baratxuri freskoak ere garbitu, eta horiek ere juliana moduan moztu. Tipulina dugun zartaginera gehitu, eta beste hamar minutuz guztia erregosi.

• Antxoei burua eta tripak kendu, eta sukaldeko paper baten laguntzaz ongi lehortu. Guztiak gatzatu. Tipulinen zartagina sutik kendu, eta, argazkian ikusten den bezala, antxoa guztiak txukun-txukun jarri bata bestearen ondoan, tipulin eta baratxurien gainean. Zilar paperarekin, zartagin guztia estali.

• Zartagina berriro sutan ipini, eta lau minutuz su ertainean eduki. Han sortuko den beroak ez du ihes egingo; beraz, bapore horrekin egingo dira antxoak.

• Ondoren, zilarrezko papera kendu, perrexil xehatua gainetik bota, eta prest dugu plater goxoa dastatzeko.

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko.