Desagertuko eta sortuko diren lanbideak

Gazteberri / 2019-01-30 / 1142 hitz

Urte gutxi barru, ohiko hainbat lanbide desagertuko omen dira, baina prozesu horretan, sormena, adimen soziala eta trebetasun-maila handia ardatz duten beste hainbat lanbide ere sortuko dira

Jarraitu irakurtzen

Zero

Nerea Segura / 2018-12-03 / 413 hitz

Zeroa edo hutsa minus bat eta bataren artean dagoen digitua da. Zenbaki osoa ote den matematikariek ez dute argi. Dietista-nutrizionistok, aldiz, argi dugu: zenbaki arrunta da; arruntegia merkatuko apaletan. Zenbat zero dituzu sukaldean? % 0 koipeak, % 0 azukreak, % 0 edulkoratzaileak edota triple zero, hirurak batzen dituenak. Bada, horien nutrizio-balioa ere, hutsa.

Jarraitu irakurtzen

2050ean ez omen da gizaki guztiontzako elikagai nahikorik izango

Gazteberri / 2018-12-03 / 206 hitz

Etorkizunera begira, gizadiak hainbat erronka ditu. Horietatik, apika, garrantzitsuena, klima-aldaketaren kontrako borroka dugu. Gezurra badirudi ere, egun gure artean nagusi den elikadura-sistema berotegi-efektua duten gasen sortzaile nagusietako bat da eta, ondorioz, hori ere aldatu beharra dugu klima-aldaketaren eraginak murrizteko.

Jarraitu irakurtzen

Bero-bolada zirkulu polarrean

Gazteberri / 2018-08-30 / 1010 hitz

Meteorologiaren Mundu Erakundeak azaldu duenez, berealdiko eguraldiaren ondorioz, tenperatura errekorrak, bero-boladak, lehorteak eta uholde-prezipitazioak barne, sute suntsitzaileak eratorri dira. Berotegi-efektuko gasek eragindako klima-aldaketaren ondorioak dira. Bitartean, Donald Trumpek azaldu duenez, baso-suteak ekiditeko modurik egokiena zuhaitzak moztea da.

Jarraitu irakurtzen

Intsektuak jatea, moda bat baino gehiago

Gazteberri / 2018-05-30 / 802 hitz

Intsektuekin ekoiztutako elikagai berriak gure dendetara iritsi dira. Elikadura eta Nekazaritzarako Nazio Batuen Erakundeak munduan den gosearekin amaitzeko intsektuak haztea eta jatea gomendatzen du. Erakunde horren arabera, baliabide errentagarria eta ekologikoa da eta proteina, koipe eta mineral kopuru handiak ditu.

Jarraitu irakurtzen