Elikadura osasungarria, zeren bizkar?

Zihara Jainaga / 2019-10-03 / 956 hitz

Hego Ameriketan ekoizten diren ahuakateak eta kinoa bat-batean eta masiboki sartu dira Mendebaldeko elikadura dietan. Jatorrizko herrialdean, ordea, eragin latza sortzen ari da gainprodukzio hori: miseriara kondenatuta daude hango nekazariak.

Jarraitu irakurtzen

Koopera; berrerabilpenaren bidez gizarteratzen laguntzeko proiektua

Ainara Arregi / 169zbka. – 2016/17 / 499 hitz

Gurean gero eta ohikoagoa da etxean sortzen dugun zakarra birziklatzea: beira, papera, hondakin organikoak, ontzi arinak, eta abar. Aitzitik, badira beste zenbait produktu, pixka bat txukunduz gero berriro erabiltzeko moduan izan daitezkeenak. Horixe da zehazki Mungiako Koopera Reusing Center-en egiten dutena. Egoera onean dauden arropak, oinetakoak, jostailuak, liburuak eta etxetresnak, esaterako, berriro erabili ahal izateko prestatzen dituzte, eta ondoren, Koopera gizarte sareak dauzkan bigarren eskuko dendetan saltzen dituzte.

Jarraitu irakurtzen