Haragi prozesatuak minbizia eragiten duten gaien artean sartu ditu OMEk

Jon Rejado / 2015-10-27 / 696 hitz

Haragi prozesatua minbizia eragiten duten gaien zerrendan dago, atzoz geroztik. IARC Minbizia Ikertzeko Nazioarteko Agentziak «nahiko ebidentzia» antzeman ditu haragi mota hori jatearen eta kolon eta ondesteko minbizia izatearen arteko lotura egiteko; kontsumo hori «arrisku mailaren handitze txikiekin» erlazionatu dute ikertzaileek. Halaber, OME Osasunaren Mundu Erakundearen menpeko agentziak jakinarazi du haragi gorria ere «ziur aski» kantzerigenoa dela. Azken horren kasuan, ordea, ez dago nahiko frogarik.

Jarraitu irakurtzen

Amaia Lujanbio: «MikroRNAri esker, tumoreak aurki ditzakegu odola aztertuz»

Xabier Martin / 2012-03-22 / 846 hitz

Nafarroako Unibertsitatean biologia ikasi eta Madrilen egin zuen tesia, Manel Esteller ikertzaile prestigiotsuarekin; Scott Lowerekin dihardu orain, minbiziaren alorrean aditu handienetako batekin, New Yorken. Lujanbiok minbiziaz idatzi du berriki ‘Nature’-n. Jarraitu irakurtzen