Pagotxa RZK / 2018-03-24 / 192 hitz
Asteburu honetarako, zopa eta salda asteburu hauek alde batera utzita, udaberrian sartuta jadanik eta aldartea aldatu nahirik edo, azukre gogoa ere badaukazunez, beste bizipoz bat gaurkoan, erroskila RZ zaharra. Erromatar inperioaren denboratik datorren RZ dirudienez, baina ziur lehenago ere izango zena antzekorik egin zuenik… Erraza, parranda osterako aprosagorik gutxi, ama eta izeba datozenerako, ligatzen laguntzeko modukoa, noiznahi jateko modukoa… Gozatu eta on egin!
Erroskilak
Osagaiak
- 400gr irin
- arrautza bat
- legamia goilakaradatxo bat
- anis likorea 2 goilarakadatxo
- 150 gramo azukre
- 3 goilarakadatxo glass-azukre
- 4 goilarakada esne
- 4 goilarakada olio
- frijitzeko beste olio
Errezeta
- Gopor edo ontzi borobil batean arrautza jo eta gehitu berari 4 olio goilarakadak, anisa eta esnea.
- Dena berdindu arte irabiatu behar da. Orduan azukrea eta legamia gehitu eta segi irabiatzen azken hauek guztiarekin bat egin artean. Apurka gehitu eta nahastu irina ore erabilgarri bat lortu arte.
- Ondoren zentimetro erdiko zilindroak egin eta 10 zentimetroko luzeran moztu.
- Ore tutu hauekin, erroskilak osatu borobilean, muturrak elkarri itsatsi.
- Su ertainetan olio ugari berotu zartagin handi batean eta erroskila denak frijitu, puztutzen direla ikusteraino. Igo sua nahi beste gorritu direla erabaki arte.
- Erroskila guztiak sukalde paperaren gainean jarri eta glass-azukrearekin egin euri zuri bat gainetik.
Kasu!
4 lagunentzat…
Itxaropena ikastolako haurrak HH5_erroskilak egiten