Pagotxa RZ / 2018-05-19 / 140 hitz
Apeta eta jolaserako gogo apur bat sartu zaigu eta etxeko ganba gabardina eran RZ dakarkizugu gaurkoan. Gustukoa ezta? Gozatua itzela badakizu eta erraz-erraza, aproposa oso ama eta izeba datozenerako, edo ligatzen laguntzeko moduko giroa sortzeko, edo bazkari sarrera gisa prestatzeko, edo afari-merienda horretan denak txundituta uzteko. Horixe, noiznahi jateko modukoa. Gozatu eta on egin! 🙂
Osagaiak
- Ganbak
- Irina
- Garagardoa
- Legamia
- Gatza
- Etxeko maionesa
- Piper hauts gozoa
Errezeta
- Ganbak zuritu isatsaren partea zuritu gabe geratzen delarik (heltzeko).
- Bol batean: 8 g legami, 80 g irin eta 65 g garagardo nahastu, gatza eta olio pitin bat gehitu eta dena berriz nahastu masa fin eta likidoa lortu arte.
- Ganbak isatsetik heldu eta gorpua masan busti. Aurretik berotutako oliotan frijitu masatik igaro eta zuzenean pare bat minutuz.
- Maionesari piper hauts gozoa edo mina gehitu eta lagungarri gisa zerbitzatu.
Kasu!
Maionesa egiteko RZ, ez izan alperra… Hala bai…