Maria Fernanda di Giacobbe, sukaldaria: «Nire ustez, euskal sukaldaritza femeninoa da»

Beñat Alberdi / 2016-09-09 / 474 hitz

Maria Fernanda Di Giacobberen (Caracas, Venezuela, 1964) azken urteetako lana saritu du Basque Culinary Centerrek. Atzo gauean eginiko galan jaso zuen saria, eta heziketa proiektu baterako erabiliko du dirua, kakaoa eta txokolatea eraldaketa tresna bihurtzeko. Proiektuz proiektu, bonboi venezuelarraren kontzeptua garatu du, eta, kakao indusketan oinarrituta, komunitateak sozialki eraldatu ditu. Ekoizleen artean «zubi lanak» eginez, bai produktuen kalitatea, bai ekoizpena hobetu ditu.

Jarraitu irakurtzen

Habia utzi duten txorientzat

Ihintza Elustondo / 2016-04-16 / 733 hitz

Javi Riverok eta Imanol Zubelzuk ‘Pagotxa.eus’ webgunea sortu dute, Hasier Etxeberriarekin batera. Gazteentzako «errezeta errazak» bildu dituzte.

Jarraitu irakurtzen