Arantza Lorenzo / 2013-03-26 / 542 hitz
Frantzian asmatu zuten XVII. mendean presio eltzea, janariak denbora gutxian prestatzeko metodo berritzaile gisa, baina XX. mendera arte ez zen merkaturatua izan.
Arantza Lorenzo / 2013-03-26 / 542 hitz
Frantzian asmatu zuten XVII. mendean presio eltzea, janariak denbora gutxian prestatzeko metodo berritzaile gisa, baina XX. mendera arte ez zen merkaturatua izan.
Arantza Lorenzo / 2013-02-12 / 583 hitz
Elikadura osasuntsua egin nahi izatea gauza ona da, baina, portaera hori muturrera eramanez gero, arriskutsua izan daiteke, gaixotasun bihurtzeraino. Janaria gehiegi kontrolatzean eta otorduak perfektuegi kontrolatu nahi izatean sor daiteke ortorexia.
Arantza Lorenzo / 2012-12-18 / 564 hitz
Mediterraneoko dietaren oinarriei jarraitzen dieten 200 errezeta aurki daitezke ‘200 errezeta goxo eta osasuntsu’ liburuan. Sukaldean inoiz aritu ez direnentzat, errezeta osasuntsuak erraz egiteko aukera ematen du.
Arantza Lorenzo / 2012-11-06 / 806 hitz
Animalia jatorriko pateak oso ezagunak dira. Hala ere, badira barazkiekin prestatzen direnak ere. Etxean egiteko oso errazak izateaz gain, nutrizio propietate ugari dituzte. Ogi tartean jateko aukera osasungarria da.
Arantza Lorenzo / 2012-09-25 / 528 hitz
Egunero kontsumitzen ditugun elikagaiek eragina dute garunean; esaterako, oroimenean, arretan, ikaskuntza gaitasunean, kontzentrazioan eta gogo aldartean. Garrantzitsua da egokiak diren elikagaiak aukeratzea.