Kirolaren balioen eredu

Ana Eslava / 2018-05-09 / 1004 hitz

Adimen urritasuna duten gazteek jokatzen dute Genuine ligan. Hemezortzi taldek parte hartzen dute urte honetan abiatutako ligan; besteak beste, Osasunak, Realak eta Athleticek. Futboleko emaitzez gain, portaera zuzenak saritzen diuzte. Jokalariek esan dute asko ikasten ari direla.

Jarraitu irakurtzen

Konstantinos Andriotis, turismoan katedraduna: «Nahi dutena egiten utziz gero, gure ondarea txikitu dezakete turistek»

Maialen Unanue Irurueta / 2018-05-08 / 572 hitz

Turismoa gutxitzearen aldekoa da Andriotis, eragin ditzakeen arrastoak saihesteko: garrantzitsua iruditzen zaio turismo politikak ingurumena kontuan hartuz eta herritarrak lehenetsiz egitea.

Jarraitu irakurtzen

Haizeak ez du eraman

Urtzi Urkizu / 2018-05-08 / 943 hitz

Liburu batean jaso dute Tolosako Boinas Eloseguiren 160 urteko historia. Munduko hizkuntza askotan, txapelak «euskal» laguntzailea du, atzetik edo aurretik, nahiz eta jatorriz Euskal Herrikoa ez izan. Adituek diote sakon aztertu beharko litzatekeela nola egin den identifikazio hori.

Jarraitu irakurtzen

Botikak eta animaliekiko esperimentazioa

Sara Hevia / 2018-05-05 / 181 hitz

Gai honi buruz interesatu baino lehenago, ez nuen beste ikerketa metodorik ikusten animaliak erabili gabe. Nola frogatuko zituzten bestela botikak eraginkorrak ziren ala ez? Ez zuten pertsona baten osasuna arriskatuko! Zientzia farmazeutikoaren aurrerapenerako beharrezkoa zen metodotzat hartzen nuen. Pertsonalki, ez dut ikerketa metodo hau beharrezkoa, ezta eraginkorra ikusten.

Jarraitu irakurtzen

App gutxiago eta konexio gehiago

Itzalai Alberdi / 2018-04-30 / 252 hitz

Deskargatu al duzue zuen seme-alabekin konektatzeko aplikazioa? Nik oraindik ez, baina iragarkia ikusita badirudi ezinbestekoa dela seme-alabekin konektatzeko. Horrela dio iragarkiak:

Jarraitu irakurtzen

Etxeko flana

Iker Markinez / 2018-05-05 / 139 hitz

Osagaiak:

4 LAGUNENTZAT

5 arrautza oso.
3 gorringo.
Litro bat behi esne.
200 gramo azukre.
200 gramo azukre, karamelurako.
Banilla makilatxo bat.

Nola egin:

1

Esneki klasikoetan klasikoena aukeratu dugu gaurko errezeta honetarako. Lehenik, esnea eta azukrea lapiko batean irakiten jarri, banilla makilatxoarekin batera. Irakiten hastean, itzali, eta sutik kendu.

2

Ondoren, karamelurako azukrea zartagin batean ipini, eta sutan berotu, karamelua lortu arte. Flanerako moldean jarri, eta hozten utzi.

3

Ontzi batean, arrautza osoak eta gorringoak ongi irabiatu, eta esne beroa gehitu. Ongi nahastu, eta flanerako moldera gehitu.

4

Labea 160 graduan berotzen jarri. Flanaren ontzia labean sartu, 40 bat minutuz, marian berotzeko. Flanerako molde txikia erabiliz gero, denbora gutxiago beharko dugu: 30 minutu, gutxi gorabehera.

5

Labetik atera, eta flana hozten utzi, bost bat orduz, kanpoan. Ondoren, hotza dagoenean, moldetik atera daiteke; kontu handiz, noski.

6

Hozkailuan gorde daiteke, baina mahaira atera baino pare bat ordu lehenago ateratzea komeni da, tenperatura egokian jan ahal izateko.

Estereotipoen aurkako zubia

Kerman Garralda Zubimendi / 2018-05-05 / 667 hitz

EHUko Lehen Hezkuntzako ikasleek Euskal Herria zer den erakutsi diete Errusiako Unibertsitateko bi irakasleri. Kulturartekotasuna sustatu nahi dute bideoen bidez.

Jarraitu irakurtzen