Asteburu honetan: Erroskilak

Pagotxa RZK / 2018-03-24 / 192 hitz

Asteburu honetarako, zopa eta salda asteburu hauek alde batera utzita, udaberrian sartuta jadanik eta aldartea aldatu nahirik edo, azukre gogoa ere badaukazunez, beste bizipoz bat gaurkoan, erroskila RZ zaharra. Erromatar inperioaren denboratik datorren RZ dirudienez, baina ziur lehenago ere izango zena antzekorik egin zuenik… Errazaparranda osterako aprosagorik gutxiama eta izeba datozenerakoligatzen laguntzeko modukoanoiznahi jateko modukoa… Gozatu eta on egin! 

Jarraitu irakurtzen

Zartaginik gabeko otorduak

Lander Muñagorri Garmendia / 2017-09-20  / 986 hitz

Elikagaiak gordinik jateko joera gero eta gehiago hedatzen ari da. Adituek diotenez, arraina, haragia eta barazkiak era horretan janda, propietaterik ez da galtzen; baina, era berean, neurri ugari hartu behar dira kalterik ez eragiteko.

Jarraitu irakurtzen

Alberto Crisci. Sukaldaria: «Sukaldeak motibatu egiten ditu presoak»

Maialen Unanue / 2016-12-16 / 395 hitz

Clink Charity proiektuaren sortzailea da Crisci; presoak sukaldaritzaren bidez gizarteratzea du eginkizun. Esperientzia azaltzen izan da Donostian, BCC Basque Culinary Centerren.

Jarraitu irakurtzen

Maria Fernanda di Giacobbe, sukaldaria: «Nire ustez, euskal sukaldaritza femeninoa da»

Beñat Alberdi / 2016-09-09 / 474 hitz

Maria Fernanda Di Giacobberen (Caracas, Venezuela, 1964) azken urteetako lana saritu du Basque Culinary Centerrek. Atzo gauean eginiko galan jaso zuen saria, eta heziketa proiektu baterako erabiliko du dirua, kakaoa eta txokolatea eraldaketa tresna bihurtzeko. Proiektuz proiektu, bonboi venezuelarraren kontzeptua garatu du, eta, kakao indusketan oinarrituta, komunitateak sozialki eraldatu ditu. Ekoizleen artean «zubi lanak» eginez, bai produktuen kalitatea, bai ekoizpena hobetu ditu.

Jarraitu irakurtzen