Arantza Lorenzo / 2013-03-26 / 542 hitz
Frantzian asmatu zuten XVII. mendean presio eltzea, janariak denbora gutxian prestatzeko metodo berritzaile gisa, baina XX. mendera arte ez zen merkaturatua izan.
Arantza Lorenzo / 2013-03-26 / 542 hitz
Frantzian asmatu zuten XVII. mendean presio eltzea, janariak denbora gutxian prestatzeko metodo berritzaile gisa, baina XX. mendera arte ez zen merkaturatua izan.
Amaia Portugal / 2013-03-07 / 1.310 hitz
Munster, Red Bull eta horrelako produktuen etiketetan esaten ez direnak, edo oso letra txikiz idazten direnak, izan ditu hizketagai Jose Manuel Lopez Nicolas biokimikariak Bilbon eman duen hitzaldian; zientziaren dibulgazioa du afizio irakasleak, eta Scientia bere blogak sekulako arrakasta lortu du bi urte eskasean.
Cristina Perez / 2013-03-05 / 570 hitz
Bizitzeko modu baten hautua da dieta begetarianoa. Hura egitea aukeratzen dutenek, baina, ondo jarraitu beharko dute osasuntsua izateko; gaizki planteatzen bada, osasunerako arriskuak ekar baititzake, elikagai batzuen faltarengatik, batez ere.
Arantza Lorenzo / 2013-02-12 / 583 hitz
Elikadura osasuntsua egin nahi izatea gauza ona da, baina, portaera hori muturrera eramanez gero, arriskutsua izan daiteke, gaixotasun bihurtzeraino. Janaria gehiegi kontrolatzean eta otorduak perfektuegi kontrolatu nahi izatean sor daiteke ortorexia.
Cristina Perez / 2013-01-22 / 576 hitz
Hesteen osasuna zaintzea oso garrantzitsua da digestio aparatuak ondo funtziona dezan. Horretarako, derrigorrezkoa da elikadura egokia izatea; badaude, gainera, digestio aparatua zaintzen lagunduko diguten hainbat elikagai.
Cristina Perez / 2012-11-27 / 504 hitz
Gota herentziako gaixotasun bat da; odolean azido urikoaren kontzentrazio handia izaten da; hori dela eta, gatz batzuk sortzen dira, eta horiek artikulazioetan metatu ahal dira; aldi berean, gatz horiek artikulazioak mindu ditzakete, eta artritis kronikoa sortu.
Arantza Lorenzo / 2012-11-06 / 806 hitz
Animalia jatorriko pateak oso ezagunak dira. Hala ere, badira barazkiekin prestatzen direnak ere. Etxean egiteko oso errazak izateaz gain, nutrizio propietate ugari dituzte. Ogi tartean jateko aukera osasungarria da.