Etiketaren artxiboa: Osasuna. Elikadura
Gozagarri filosofalaren bila
Edu Lartzaguren / 2015-02-14 / 1.035 hitz
Azukrearen menpeko espezie bat da gizakia. Horren kalteak saihesteko, beste aukerak ikertzen ditu. Baina arazoa, agian, ez da azukrea, bere burua engainatzen duela baizik, eta ordezkoek horretan laguntzen diote.
Marrubi kaxa bat, mesedez
Arantza Lorenzo / 2014-05-13 / 818 hitz
Garai honetan dugun fruta gozo, zaporetsu eta nutritiboa da marrubia. Daukan zuku guztia atera nahi diogu. Plater gozo nahiz plater gazien hornigai gisa erabil daiteke. Udaberriko fruitua denez, martxotik ekainera bitartean sasoi aproposa da fruta horretaz gozatzeko. Kontuz gorde behar dira.
Tiroideentzat, dieta berezia
Cristina Perez / 2014-04-22 / 818 hitz
Tiroidea lepoan dagoen guruin bat da, T4 tiroxina eta T3 trioiodotironina hormonak ekoizten dituena; horiek gorputzeko funtzio askotan parte hartzen dute, eta metabolismoa erregulatzen. Tiroideak ongi ez badabil, komenigarria da dieta egokia egitea eta elikagaiak ondo zaintzea.
Jateko desioa kontrolatzeko teknikak
Arantza Lorenzo / 2014-04-01 / 568 hitz
Inguruko ohiturek eragin handia dute elikadurako jarreretan. Badira jatera bultzatzen gaituzten estimulu batzuk. Estimulu horiek ezagutzea eta neurriak hartzea beharrezkoa da, elikadura ohitura osasuntsuak izateko.
Haurrak solidoak jaten hasten direnean
Cristina Perez / 2014-03-11 / 625 hitz
Haurren garapen fisiko eta kognitiboa elikatzeko jarrerarekin lotuta dago. Gurasoek arreta handia behar dute elikadurarekin lotutako seinaleak ulertzeko. Solidoak jaten hastean hainbat gomendio jarraitu behar dira.
Sukaldaritzan aritzea, osasunerako garrantzitsua
Arantza Lorenzo / 2014-02-18 / 733 hitz
Jaki prestatuek betiko sukaldaritza ordezkatu dute azken urteetan; osasunerako, baina, kaltegarriagoak dira, eta, horregatik, garrantzitsua da sukaldean aritzen ikastea.