Jaione Dagdrommer / 2021-02-26 / 40 hitz
Ilar, alga eta onddo proteinekin sortutakoa da eta 3D inprimatzaile batek inprimatua. Minutu gutxitan prest dago . Benetako izokinaren itxura berdina du eta zaporea ere antzekoa omen da.
Jarraitu irakurtzenJaione Dagdrommer / 2021-02-26 / 40 hitz
Ilar, alga eta onddo proteinekin sortutakoa da eta 3D inprimatzaile batek inprimatua. Minutu gutxitan prest dago . Benetako izokinaren itxura berdina du eta zaporea ere antzekoa omen da.
Jarraitu irakurtzenAna Galarraga / 2021-02-02 / 238 hitz
Orain arteko ebidentzietan oinarrituta, SARS-COV-2 birusaren transmititzeko modu nagusia arnasbideetatik igortzen diren tantaxkak eta aerosolak inhalatzea dela berretsi du Nature zientzia-aldizkariak, webgunean argitaratu duen artikulu batean. Horrekin batera, gogorarazi du, berez ezinezkoa ez bada ere, oso arraroa dela gainazaletan eta objektuetan egon daitezkeen birusen bitartez kutsatzea.
Jarraitu irakurtzenJaione Dagdrommer / 2020-10-20 / 197 hitz
Afrikako herrialdeak babestutako 25 gune ditu eta horietako lauetan bakarrik aurkitu dira elefanteak.
Jarraitu irakurtzenJaione Dagdrommer / 2020-10-06 / 186 hitz
Nerabezaroan bereziki indartsua bilakatzen da online jazarpena, eta neska gazteen %60 baino gehiagok jasaten dute.
Jarraitu irakurtzenIker Markinez / 2020-10-03 / 223 hitz
4 LAGUNENTZAT
3 sagar.
Litro erdi esne.
Dozena erdi arrautza.
200 g azukre.
40 g irin.
Banilla makilatxo bat.
Hostopil xafla bat.
Azukre pixka bat tartarako.
NOLA EGIN
1
Krema prestatzeko, lehenik, lapiko batean esnea berotzen jarri, banilla makilatxoarekin batera.
Bitartean, arrautzen gorringoak ontzi batean jarri. Azukrea ontzira nahastu, eta bost minutuz etengabe irabiatu. Ondoren, irina gehitu, eta kontu handiz nahastu. Berotutako esnearen erdia ontzira bota, eta ondo nahastu. Lapikoan gelditu zaigun esnea irakin artean berotu, eta banilla makilatxoa kendu; ondoren, ontzian duguna lapikora irauli. Bost minutuz irakiten eduki, eta etengabe nahastu aldi berean. Garrantzitsua da tarta prestatzen hasterako krema hotza egotea; beraz, denbora batez hozkailuan sartu, edo, bestela, hurrengo egunean hasi tarta prestatzen.
Sagarrak zuritu, erditik moztu, eta erdian duten zurtoina kendu. Ondoren, xafla finetan moztu. Hostopila zabaldu, eta labeko molde batean jarri. Sardexka baten laguntzaz, leku desberdinetan zulotxoak egin, eta labeko paperarekin estali. Ondoren, pisu moduan, garbantzuak edo antzeko beste zerbait paperaren gainean zabaldu. Labean sartu, 180 gradutan, eta hamabost bat minutuz utzi.
Labetik atera, eta prestaturik dugun krema hostopilaren gainean zabaldu. Ondoren, sagar xaflak txukun-txukun kremaren gainean jarri, eta azukre pixka bat gehitu, batez ere sagar pusketen gainean.
Azkenik, berriro labe beroan sartu, eta 170 gradutan eduki beste 30 bat minutuz. Tarta epela jatea gomendatzen dizuet; nahi izanez gero, izozki bolatxo batez lagunduta. Kontraste goxoa izango dugu.
Jaione Dagdrommer / 2020-09-24 / 193 hitz
Jostailu ekoizle ezagunak bere bloke famatuen materiala aldatu nahi du.
Jarraitu irakurtzenNagore Arin / 2020-06-02 / 655 hitz
Esperientzia berrien bila joan zen Gimenez Australiara. Duela bi urte amaitu zuen Lehen Hezkuntzako gradua, eta bidaiatu egin nahi zuela erabaki zuen. Urte eta erdi ondoren, etxera itzultzeko garaia dela dio.
Jarraitu irakurtzen