Argalegi dauden kirolariak | Profesionaltasuna eta osasuna elkar helduta ez doazenean

Jon Torner Zabala / 2020-02-24 / 316 hitz

Luis Pasamontes ziklista ohiak txirrindularitzan pisuari ematen zaion garrantziari heldu dio El Confidencial agerkarian. Gauzak izugarri aldatu direla dio, eta kirolari guztiak ez daudela egoera jakin batzuei erantzuteko prest. Orain, itzuli batzuetan, otorduetako elikagaiak ere pisatzen dituzte. “Lehen ahalik eta gehien jateko esaten ziguten (…) Zoratu egin al gara? Egun bakoitzean, hotz zein bero egin, 100 kilometrotik gora abiadura bizian egin behar dituen ziklistari ba al dago esaterik bere plateretik 200 gramo kentzeko?”.

Jarraitu irakurtzen

Luis Mari Lopez de Goikoetxea, Altsasuko tradizioen bultzatzailea«Plazan denetarik ikasten genuen: jota, porrusalda eta bihurrikerietan ere bai»

Iker Tubia / 2020-03-01 / 1370 hitz

Altsasuko tradizioek lotura estua dute Lopez de Goikoetxearekin. Askotan Enrique Zelaiarekin batera, herri kultura berpiztu du Altsasun. Hasieran alkate frankisten oztopoak gaindituz, orain herritarren babesarekin. Harro dago egindako lanaz.

Jarraitu irakurtzen

Ikustekoa aukeratzeko denbora aukeratzeko denbora-galtzearen paradoxa

Ane Urrutikoetxea / 2020-03-02 / 207 hitz

Ikus-entzunezkoen eskaintza inoiz baino zabalagoa den garaiotan, geroz eta denbora gehiago behar dugu ikusiko duguna aukeratzeko.

Jarraitu irakurtzen

Tino Soriano, argazkilaria: «Argazkiekin, mundua zer zen kontatu genion munduari»

June Prieto / 2020-02-20 / 506 hitz

National Geographic’-eko argazkilaria da Soriano, eta 30 urte baino gehiagoko esperientzia du fotokazetaritzan. Sektoreko saririk entzutetsuena irabazi zuen 1999. urtean: World Press Photo.

Jarraitu irakurtzen

Arropa merkea garesti ateratzen da

Jaione Dragdrommer / 2020-01-17 / 430 hitz

Merkealdi garaian sekulako pagotxak aurki daitezke, baina arropa merkearen atzean lan esplotazioa egon daiteke eta baita arropa horiek ekoizteak sortzen duen kutsadura ere, ingurumena narriatuz.

Jarraitu irakurtzen